Grot Klautertocht

Categories

Info over programma

Prijs: vanaf € 36,50 p.p.

Duur: 2 uur

Minimaal 10 pers

Incl. Limburgse vlaai met koffie

Bekijk nu ook:

Klim, klauter en laat je zakken in een oude waterput.

Een voor een hijsen we ons in onze klimgordels. De helmen gaan op en daarna verdwijnen we achter elkaar de donkere gangen in van de kasteelruine. In het licht van de lampen geeft een mystieke onderaardse wereld zich aan ons bloot. De vluchtgangen uitgehouwen in mergel doen bijna magisch aan. Zoiets heb ik nog nooit gezien! We zekeren onszelf aan de staaldraden en dan gaat de lol beginnen, klimmen omhoog via steile gangetjes en vooral ook smalle trappetjes en ‘seilen ab’ naar de volgende uitdaging. Dit is zo’n enorme kick. De adrenaline giert door m’n lijf!'

Het is een spannende, uitdagende tocht rondom het thema hoogte die zich afspeelt in om de kasteelruïne en het doolhof van vluchtgangen. In deze vluchtgangen zult u enkele obstakels moeten overwinnen. Stimuleren en grenzen verleggen staat centraal bij de klimwand en de vroegere waterput waar u uitgedaagd wordt om een abseil naar beneden te maken.

Wat ga je beleven

Kruipdoor sluipdoor

Tijdens de gehele tocht bevindt men zich in de eeuwen oude vluchtgangen van de kasteelruine. Soms brede hoge gangen, dan weer smalle lage gangen. Via trappen en ladders in nauwe passages begeeft men zich door dit unieke doolhof van gangen van onderdeel naar onderdeel.

Klimwand

Beklim onze klimwand van 40m2 en maar liefst 8 meter hoog. Daag jezelf uit om de route zo uitdagend mogelijk te maken door te kiezen voor de moeilijkheidsgraad die bij jou past. De klimroutes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden zodat er altijd voor iedereen iets bij is.

Abseilen

Een hoogtepunt in deze tocht. Vanaf de sprookjesachtige kasteelruïne van Valkenburg dalen we af in een 30 meter diepe oude waterput. We komen uit in de eeuwenoude vluchtgangen van het kasteel waarin we onze route vervolgen. Een unieke ervaring in de Limburgse grotten!

MAIL naar info@neyoog-events.nl of BEL naar 06-46280768 voor een vrijblijvende afspraak.

.